Toplantıya; TÜROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir, TTYD Başkanı Oya Narin, TTYD Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Akçakaya, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, TÜROFED Koordinatörü Necip Boz, ICVB temsilcisi Ayça Şentop, Deniz Turizmi Birliği temsilcisi ile Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Dr.Cengiz Aydın ve ilgili bürokratlar katıldı.
Toplantıda, 2018 yılında katılımı planlanan Yurtdışı Fuarlarla ilgili hazırlanan liste görüşe sunuldu. 2018 yılında katılım sağlanacak yurtdışı fuar sayısı 112'den 97'ye düşürüldü. 21 fuar listeden çıkartılıp yerine 6 fuar eklendi. Fuar katılımında en radikal adım Rusya'da düzenlenecek fuarlarda görüldü. MITT Moskova Turizm Fuarı stand alanı 1.254'den 100 metrekareye indirildi.
TÜROB olarak, pazardaki gelişmeler dikkate alınarak özellikle ATM Dubai Turizm Fuarındaki stand alanının daha fazla büyütülmesi (en az 1.000 metrekare) ve fuarda yer alan Türkiye standının konumlandırıldığı yer konusunda fuar idaresine baskı yapılmasının yararlı olacağı dile getirildi. Diğer yandan, listenin statik değil dinamik olarak yer alması gerektiği, ihtiyaç ve sektör tarafından talep edilmesi halinde listede yer almayan fuarlara da katılım sağlanması gerektiği önerildi. (turob.com)







