Kadınların Turizm sektöründeki rolünü güçlendirmeyi hedefleyen önemli bir organizasyon, BM Turizm öncülüğünde Afrika’da düzenleniyor. 2. BM Turizm Bölgesel Kongresi, 29 Nisan – 1 Mayıs 2026 tarihleri arasında Victoria Şelaleleri’nde gerçekleştirilecek.
Afrika turizm sektöründe kadınlar iş gücünün yaklaşık yüzde 78’ini oluşturmasına rağmen, üst düzey yönetim ve karar alma mekanizmalarında yeterince temsil edilmiyor. Kongre, bu dengesizliği gidermek ve kadınların liderlik pozisyonlarına erişimini artırmak amacıyla düzenleniyor.
Üç gün sürecek etkinlikte, kıtanın dört bir yanından gelen sektör temsilcileri ve liderler bir araya gelerek kadınların turizmdeki konumunu güçlendirecek adımları ele alacak. Program kapsamında; liderlik yollarını açan politikaların geliştirilmesi, güçlü iş birliklerinin kurulması ve turizmin geleceğini şekillendirecek kadın liderlerin desteklenmesi konuları öne çıkacak.
BM Turizm yetkilileri, organizasyonun kadınların sadece sektörde yer almasını değil, aynı zamanda karar verici konumlara yükselmesini sağlamayı hedeflediğini vurguluyor.
Kongre, Afrika turizminde kadın liderliğinin artırılması ve sektörün daha kapsayıcı bir yapıya kavuşması adına önemli bir platform olarak görülüyor.








