Almanya'nın turizm patronlarının bir araya gelerek kurdukları Travel Industry Club (TIC)' meslek örgütü, 2002'den bu yana ilk defa Türk turizmi için bu kadar kaygılı.
Alman Focus dergisinin haberine göre TIC, bu iddialarını sadece kendi üyelerinin görüşleriyle değil, turizm sektöründeki Karar Vericiler' arasında yaptığı bir anketle de destekliyor.
2005 yılında kurulan TIC, basının talebi üzerine şu bilgileri verdi: 2002 200 yılları arasında yaşanan PKK, El Kaide ve Ergenokon saldırılarında bile TIC üyeleri Türk turizmiyle ilgili bu kadar yoğun sayıda endişe duymuyordu. Bugün ise GTI (Kayı Tur) tur operatörünün iflası, Gezi Parkı olaylarına zor kullanılarak verilen hoşgörüsüz ve şiddetli devlet tepkisi ve AKP Hükümetinin İslamlaştırma' çabaları, üyelerimizin ilk defa yüzde 82 gibi büyük çoğunlukla, Türk turizmi hakkında derin endişe duyuyorlar.
TIC üyelerinin üçte birine göre Türkiye genelindeki alkol yasaklarının genişlemesi ve başörtüsünün giderek yaygınlaşmasından doğan imaj değişikliği, ayrıca Türkiye'ye gidecek Alman turistlerin sayısında yakın gelecekte bir düşüşe sebep olacak. (tourexpi.com)






