Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, 15 Eylül itibarıyla Antalya’ya gelen turist sayısının 12 milyon 800 bini geçtiğini açıkladı. Kavaloğlu, özellikle İngiliz, Rus ve Alman turistlerle okulların açılmasının ardından da otellerde yoğunluğun devam ettiğini belirtti.
Kavaloğlu, sezonun kolay geçmediğini ancak temmuzun ikinci yarısından itibaren yüksek sezona girildiğini söyledi. Kavaloğlu, “Okullar açıldığı son haftaya kadar rezervasyonlar devam etti. Şu anda otellerimizde İngiliz, Rus ve Alman ağırlıklı bir yoğunluk var” dedi.
Turist sayısında hedef 17 milyon
Bu yılın, başarılı geçen 2024 ile paralel ilerlediğini kaydeden Kavaloğlu, “17 milyon turist sayısı Antalya için doyum noktası. Rusya-Ukrayna savaşının bitmesiyle birlikte bu rakamın 18 hatta 20 milyona çıkması mümkün” değerlendirmesini yaptı.








