Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Eskişehir Kültür Yolu Festivali kapsamında gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin coğrafi konumu gereği geçmişte olduğu gibi gelecekte de krizlerle karşılaşabileceğini belirten Bakan Ersoy, 2018 yılından bu yana sektörü krizlere karşı korunaklı hale getirmek için büyük bir strateji değişikliğine gittiklerini vurguladı.
Ürün çeşitliliği ve TGA ile küresel tanıtım
2019 yılında kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) sayesinde istikrarlı ve yoğun bir tanıtım ağı oluşturduklarını ifade eden Ersoy, turizmi "deniz, kum, güneş" üçgeninden çıkararak ürün çeşitliliğini artırdıklarını söyledi. "Geleceğe Miras" projesi ve 12 aylık kazı programlarıyla kültürel mirası ön plana çıkardıklarını belirten Bakan Ersoy, geçmişte yalnızca 6-7 pazardan turist ağırlayan Türkiye'nin, bugün 200’e yakın ülkede tanıtım yaparak dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çektiğini ifade etti.
"Türkiye bir istikrar Adası"
Yakın coğrafyadaki çatışmalara rağmen Türkiye'nin Cumhurbaşkanı liderliğinde barışçıl bir dış politika izlediğini ve bir "istikrar adası" olarak konumlandığını belirten Ersoy, şu ifadeleri kullandı:
"Bir savaşa girmemek için güçlü olmanız gerekiyor. Türkiye'nin savunma sanayisinde yaptığı yatırımlar bu açıdan çok önemlidir. Ülkemiz, uyguladığı politikalarla bölgesinde barışı getirmeye çalışan bir 'barış yapıcı' konumundadır."
Savaş gölgesinde erken rezervasyon hızlandı
Bölgedeki savaşın ilk günlerindeki durağanlığın geride kaldığını belirten Bakan Ersoy, yurt dışından rezervasyon akışının ciddi oranda hızlandığını müjdeledi. Bazı günlerde geçen yılın rezervasyon rakamlarının dahi yakalandığını aktaran Ersoy, olumsuz etkileri en aza indirmek adına normalde nisan ve mayıs aylarında biten erken rezervasyon kampanyalarını bu yıl daha da uzattıklarını, sürecin tamamen normale dönmesinin ise nihai ateşkese bağlı olduğunu sözlerine ekledi.








