Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TÜRSAB arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, devlet korumasındaki 18–24 yaş arası genç kadınların turizm sektöründe istihdam edilmesini hedefleyen 9 haftalık eğitim programı pilot olarak hayata geçirilecek.
T.C. aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TÜRSAB arasında, turizm sektöründe kadın istihdamını artırmaya yönelik imzalanan iş birliği protokolü kapsamında çevrim içi bir toplantı gerçekleştirildi.
TÜRSAB Genel Merkezinde düzenlenen toplantıya, TÜRSAB adına Başkan Danışmanı Oya Ebru Küçükel ve Genel Sekreter Vekili Av. Çağla Elhan, Bakanlık adına ise Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Toplumsal Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Türkay Aydemir ve beraberindeki heyet katıldı.
Toplantıda, 18–24 yaş arası genç kadınların seyahat acentalarında tam zamanlı istihdam edilmesini hedefleyen ve TÜRSAB öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan 9 haftalık eğitim programı ele alındı. Teorik ve uygulamalı eğitimlerden oluşacak programın ilk etapta 20–25 kişilik bir grupla pilot olarak başlatılması, devlet koruması altındaki genç kadınlar için 20 kişiye SGK prim desteği sağlanması ve pilot sürecin ardından modelin sürdürülebilir hale getirilmesi planlandı.
TÜRSAB yetkilileri, turizm sektöründe kadınların istihdamını ve temsiliyetini güçlendirmeye yönelik kapsayıcı, toplumsal fayda odaklı ve sürdürülebilir iş birliklerini kararlılıkla sürdürmeye devam edeceklerini vurguladı.










