Ege bölgesine gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2017'nin ilk çeyreğinde % 30 daralarak 105 binden 72 bine düştü.Turizmdatabank'ın derlediği verilere göre; Muğla, İzmir ve Aydın turizmi 2017 ilk çeyreğinde önemli oranda turist kaybına uğradı.
En büyük düşüş Muğla turizminde
Ocak-Mart döneminde,
Muğla'ya gelen yabancı ziyaretçi sayısı % 52,8 azalarak 25 binden 11 bin dolayına düştü. Üç aylık dönemde Muğla en büyük kayıpları; İngiltere, Yunanistan, Almanya, Hollanda ve İskandinavya'da yaşadı. Diğer yandan Muğla; İsrail, Fransa, Belçika, İran, Kanada, Rusya, Ukrayna ve ABD pazarlarında gelişme yaşadı.
Kruvaziyer durunca İzmir ve Kuşadası turizmi de durdu
Yılın 3 aylık döneminde % 20 daralan
İzmir turizmi de 72 binden 57 bine inerken; İngiltere, Fransa, Belçika, ABD, Bulgaristan, İtalya, Ukrayna ve Rusya pazarlarında gelişme yaşadı. Yılın 3 aylık döneminde ülkemizin en büyük kruvaziyer turisti çeken limanı Kuşadası'na gelen yabancı ziyaretçi sayısı ise % 55 gerileme ile 7 binden 3 bin sınırına doğru indi.
Ocak-Mart
| 2016 | 2017 | Değişim,% |
| İZMİR | 72,5 | 57,6 | -20,6 |
| MUĞLA | 25,1 | 11,8 | -52,8 |
| KUŞADASI | 7,1 | 3,1 | -55,7 |