Fethiye'nin dünyaca ünlü koylarında yaz sezonunun başlamasıyla birlikte günübirlik tekne turları yeniden denize açıldı. Yerli ve yabancı turistleri ağırlayan işletmeciler, sezonun beklentilerin oldukça gerisinde başladığını ve turizm hareketliliğinin henüz istenilen seviyeye ulaşmadığını söyledi.
Tekne işletmecileri, turların ağırlıklı olarak önceden yapılan rezervasyonlarla sürdürüldüğünü belirtirken, bölgedeki genel turizm tablosunun ise son yılların en zayıf dönemlerinden biri olduğunu ifade etti.
İşletmeciler, "Şu anda sezon oldukça sakin ilerliyor. Önceden yapılan rezervasyonlar sayesinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ancak bölgedeki esnaf ve turizm sektörü temsilcileri, bu sezonun son 20 yılın en kötü ve en durgun sezonlarından biri olduğunu dile getiriyor. Önümüzdeki haftalarda hareketliliğin artmasını umut ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Buna rağmen teknelerde sunulan hizmetlerde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Sabah çay ve kek ikramıyla başlayan turlar, her şey dahil konseptiyle devam ediyor. Öğle yemeğinde balık ve tavuk seçeneklerinin yanı sıra açık büfe meze çeşitleri, ara sıcaklar ve gün boyu ikram edilen içecekler misafirlere sunulurken, tur sonunda meyve servisi yapılıyor.
12 kişilik kapasiteyle hizmet veren özel tekne turları sabah 09.30'da başlayıp 16.30'da sona eriyor. Mevcut tur ücretinin 20 bin TL olduğu belirtilirken, Temmuz ve Ağustos aylarında fiyatlarda güncelleme yapılmasının gündemde olduğu ifade edildi. (Fethiye TV)








