Konya’nın Ilgın ilçesinde bulunan ve borç nedeniyle satışına karar verilen otel, motel ve arsadan oluşan taşınmaz açık artırma yoluyla satışa çıkarılıyor. Satışa konu taşınmazın muhammen bedeli 83 milyon 621 bin 141 TL olarak belirlendi.
İlan edilen satış duyurusuna göre, Ilgın ilçesi Ilıca Mahallesi Kaplıca Civarı’nda bulunan 2 bin 808 metrekarelik parsel, tapuda “Akaryakıt Satış İstasyonu, Lokanta ve Natamam Bina ve Arsası” vasfıyla kayıtlı. Taşınmaz üzerinde biri halen termal otel olarak işletilen, diğeri ise bakımsız halde bulunan iki ayrı otel binası yer alıyor.
Turistik Bölgede, Termal Otellerin Yanında
Satışa çıkarılan taşınmaz, Ilgın’da termal oteller ve hamamların bulunduğu bölgede konumlanıyor. İlçe merkezine 2 km mesafedeki otel ve arsalar, turistik özellikleriyle öne çıkıyor. Mevcut imar planına göre alan hem konut ve turizm tesisi hem de akaryakıt istasyonu olarak kullanılabiliyor.
İmar ve Yapı Detayları
Parsel “TİCTK” (tercihli kullanım alanı) imarına sahip. E=1,00 emsal, 4 kat yapılaşma izni mevcut. Parselin bir kısmı fay hattına isabet ediyor.
Taşınmaz üzerindeki binalar arasında 5 katlı bir termal otel, 35 odalı bir motel ve kafeterya bulunuyor.
83 milyon 621 bin 141 TL kıymet biçilen tesisin birinci artıması 11 Kasım 2025-18 Kasım 2025 tarihlerin, ikinci artıması ise 9 Aralık 2025-16 Aralık 2025 tarihlerinde yapılacak.









