Ege Bölgesi turizminde İngiltere pazarına yönelik daralma sinyalleri artıyor. Özellikle Marmaris ve Dalaman hattında 2026 ve 2027 sezonlarına ilişkin uçuş iptalleri ve frekans düşüşleri sektörde endişe yarattı.
Macaristan merkezli Wizz Air’in Luton–Dalaman hattını tamamen kapatma kararı kapsamında, haftada 3 frekansla gerçekleştirilen ve 7 ay süren operasyon sona erdi. Bu gelişme toplamda 84 uçuşun iptali anlamına geliyor. Sektör temsilcileri bunun tekil bir karar olmadığını, İngiltere çıkışlı Ege uçuşlarında genel bir daralma yaşandığını belirtiyor.
2027 sezonu için Jet2’nin de Bodrum ve Dalaman hatlarında frekans azaltımına gitmeye hazırlandığı ifade ediliyor. Bodrum–Bristol, Glasgow ve Liverpool hatlarında kesintiler planlanırken, Dalaman çıkışlı Birmingham, Edinburgh ve Leeds gibi destinasyonlarda da benzer düşüşler gündemde.
TÜRSAB Marmaris BTK Başkanı Suat Esin, artan fiyat algısının İngiliz turist talebini olumsuz etkilediğini belirterek, Marmaris için acil ve siyaset üstü bir turizm planlaması yapılması çağrısında bulundu. Uzmanlara göre, İngiltere pazarındaki gerileme 2027’de de sürebilir ve özellikle Marmaris bölgesi bu süreçten en fazla etkilenen destinasyon olabilir. (Marmaris Manşet)








30 yıl Marmaris de yaşayan ve 11 yıl Turizmde çalışmış biri olarak İngiliz müşterilerin Marmaris'e gelmelerindeki en büyük etken fiyatlarının makul olmasıydı, geçen yılki turizmi gördüğümüzde bir çok İngiliz müşteriden gelen fiyatların çok yüksek şikayetleri bu yıl iptallere neden olduğu kesindir ki 2026 yılında da fiyatların daha da yükseleceğini öngördüğümüz de bu yıl Marmaris için büyük bir yıkım olacak Turizm anlamında, bunu görmeyen veya öngöremeyen bence iyi düşünsün.