Antalya’da turizm sektörünün temsilcileri, Türkiye seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ev sahipliğinde Ramada Plaza Antalya’da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri Elif Ural ve Erol Türk, TÜRSAB Başkan Başdanışmanları Hamit Kuk ve Öner Uygun’un yanı sıra çok sayıda seyahat acentesi katıldı.
Programda konuşan Antalya Muratpaşa BTK Başkanı Onur Özer, TÜRSAB’ın gücüne ve acentelerin Türk turizmindeki rolüne dikkat çekti. Dünyada 16 bin üyesi bulunan başka bir turizm örgütü olmadığını vurgulayan Özer, “Bu da TÜRSAB’ın ne kadar büyük bir güç olduğunu gösteriyor. Türk turizminin bugünlere gelmesinde acentelerin çok büyük emeği var” dedi.
“Müşteri Verimliliği Düşmeye Başladı”
Turizm ve acentelerin yaşadığı zorluklara değinen Onur Özer, maliyet artışlarının ve döviz kurundaki sabitlenmenin sektöre zarar verdiğini söyledi. Özer, “Maalesef bu sorunların çözümü bizim elimizde değil. Ancak geçmişte birçok sıkıntıya çözüm bulduk, yine bulacağız. Acentacılık çok zor bir meslek; hem yönetici olmak hem patron olmak büyük sorumluluk istiyor. 2020 sonrası artık hesap kitap yapmaya başladık. Müşteri verimliliği maalesef düşmeye başladı. Türkiye’ye layık misafir bulmalıyız. Önümüzdeki dönemde müşteri portföyümüzü yeniden kazanacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Buluşmada, sektörün güncel sorunları ve geleceğe yönelik çözüm önerileri de gündeme gelirken, TÜRSAB’ın desteğinin turizmde yol gösterici rolü bir kez daha vurgulandı.










