Pegasus Hava Yolları, 30 Ekim 2025 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarının Karadağ’a vizesiz seyahat uygulamasının geçici olarak askıya alındığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, umumi (bordo) pasaport sahiplerinin Karadağ’a giriş yapabilmeleri için artık vize almaları gerektiği belirtildi.
Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Karadağ’a vizesiz seyahat etmeye devam edecek. Vize başvuruları, Karadağ’ın Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul Başkonsolosluğu aracılığıyla yapılabilecek.
Açıklamaya göre, geçerli bir Schengen vizesine sahip olmayan bordo pasaportlu Türk vatandaşları karadağ uçuşlarına kabul edilmeyecek. Ancak, geçerli ve çok girişli (multiple entry) Schengen vizesi bulunan veya Avustralya, Kanada, Japonya, Yeni Zelanda, İrlanda, ABD, Birleşik Krallık gibi ülkelerin pasaport ya da oturum kartına sahip olan kişiler 30 güne kadar vizesiz giriş yapabilecek.
Pegasus, 30 Ekim 2025 öncesinde Karadağ’a bilet alan yolcularına ücretsiz değişim, açığa alma veya iptal hakkı tanıdı. Yolcular, işlemlerini 10 Kasım 2025 tarihine kadar Pegasus’un web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecek.










