Rusya Turizm Endüstrisi Birliği, ülkede uluslararası ödeme sistemlerine bağlı kartların çalışmaması nedeniyle yabancı turistlerin ödeme sorunları yaşadığına dikkat çekti.Açıklamada, bu nedenle turistlerin son dönemde Rusya’ya daha fazla nakit para getirdikleri ve döviz bozdurarak ruble ile ödeme yaptıkları belirtildi.Ekonomik Kalkınma Bakanlığı yetkilisi Nikita Kondratyeva, Rusya'daki yabancıların elektronik ödeme planının yasal olarak onaylandığını, bankaların bunun için finansal bir ürün oluşturması gerektiğini söyledi."Mir Privilegiy" bankası danışmanı Yuriy Melnikov ise kart sorununu çözmenin üç yolu olduğunu belirterek, “Birincisi, dost bir yabancı banka aracılığıyla ‘Mir’ kartı vermek. İkincisi, Rus havaalanlarına varışta kart almak. Üçüncüsü, Çinliler için uygulanan Alipay ve WeChat gibi, Apple Pay benzeri elektronik cüzdanları kullanmak” dedi. (TürkRus)
Gündem
Yayınlanma: 14 Şubat 2024 - 14:09
Güncelleme: 16 Şubat 2024 - 17:35
Rusya'ya gelen turistler için 'nakit ödeme' uyarısı
Rusya Turizm Endüstrisi Birliği, ülkede uluslararası ödeme sistemlerine bağlı kartların çalışmaması nedeniyle yabancı turistlerin ödeme sorunları yaşadığına dikkat çekti.
Gündem
14 Şubat 2024 - 14:09
Güncelleme: 16 Şubat 2024 - 17:35
Rehberler kanunu’nun değişmesi Turek kendisi yaptı bence neden diyeceksin örneğin Uludağ‘a gidiyoruz kaymaya ceza rehber yok diye Maşukiye Deresi kahvaltı alacağız acenteler oraya giremeyiz diyorlar rehber almak zorundasınız diyorlar ya kahvaltıda rehberin ne işi var bu gibi sebeplerden dolayı aşırı tepki aldılar bence güzel bir değerlendirme çünkü tamam müze ve öğren yerlerinde rehber şart Ama bir kayak turunda bir yere kahvaltıya gidiyoruz atıyorum gideceğimiz yere de rehber zaten alacağız acente diyoruz ki şurada kahvaltı yapalım orada rehber soruyorlar giremeyiz diyorlar bu da çok şikayet konusu olunca mecburen böyle değişiklikler oldu teşekkür ediyoruz böyle güzel kanun çıktığı için