Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay A Haber'de Murat Akgün'ün konuğu oldu. Günay Türk kültürü, turizmi, dünyadaki kültürel mirasımız ve Bakanlık çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
'Erol Günaydın, 7'den 70'e Yaptığı Tiplemelerle Herkesin Kalbinde Sevimli Bir Yer Tutmuştu'
Bakan Günay 2012 yılında Türk sanatı ve kültürü için önemli kayıplara sahne olunduğunu, Müşfik Kenter, Neşet Ertaş, Berkant ve son olarak da Erol Günaydın gibi duayenlerin kaybının yaşandığını dile getirdi. Günay, Erol Günaydın'ın vefatıyla ilgili olarak 'Tiyatronun gerçekten büyük isimlerinden ve bizim geleneksel tiyatromuzun özgün tarzlarından olan meddahlık geleneğinin son temsilcilerinden birisiydi ve 7'den 70'e yaptığı tiplemelerle herkesin kalbinde sevimli bir yer tutmuş olan bir insandı. Ben de rahmetle anıyorum' dedi.
'Bütün Restorasyon Çalışmalarında Önce Depreme Karşı Güçlendirme Yapılıyor'
Ülkemizdeki kültür varlıklarının, ülkemize değer katan yapıların korunması yönünde seferberlik ilan ettiğini belirten Bakan Günay sadece ülkemizdeki değil tüm dünyadaki kültürel varlıklara aynı hassasiyeti gösterdiklerinin de altını çizdi. Suriye'de sürmekte olan savaşta hasar gören Emevi Camii'nin restorasyonu ve Kâbe revakların kaldırılması durumlarında devreye girebileceklerini belirten Günay, İstanbul'da ve Türkiye'de tarihi yapıların önce depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi ardından da restore edilmesi çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.
'Son Yıllarda Marka Değeri Bilinen Bir Türkiye Ortaya Çıkmaya Başladı'
Yürütülen çalışmalarla son yıllarda marka değeri beliren bir Türkiye ortaya çıktığını, bunun sonucunda da Avrupa'nın en başarılı turizm kuruluşu ödülünün Bakanlığa verildiğini anımsatan Günay, görev yaptığı sürece Türkiye'yi bir kıyı ülkesi olmasının yanı sıra tarihi, kültürü, mutfağı, termal kaynakları ve geleneksel el sanatlarıyla dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. Antalya ve İstanbul'un dünyaca tanınan şehirler haline geldiğini belirten Günay, 'Bütün amacımız Türkiye'nin her tarafını dünya çapında bilinir hale getirmek' şeklinde konuştu.
' Turizm Barışı Geliştiren Bir Pazardır'
Bakan Günay, turizmin barış içinde geliştiği ve barışı geliştirdiğinin altını çizerken Antalya Demre'de Noel Baba, Sümela ve Akdamar'da alınan cesur kararların, İncil'de geçen 7 kiliseden birinin bulunduğu Denizli Laodikya'da yürütülen çalışmaların inanç ve kültür turizminin geliştirilmesi yolunda atılan önemli adımlar olduğunu dile getirdi.
Gündem
Yayınlanma: 16 Ekim 2012 - 15:36
''Turizm barışı geliştiren bir pazardır''
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, turizmin barış içinde geliştiğini ve barışı geliştirdiğini söyledi.
Gündem
16 Ekim 2012 - 15:36
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir







