Türkiye ile romanya arasındaki turizm bağlarını güçlendirmek ve seyahat acentalarına yeni pazarlar sunmak amacıyla düzenlenen "Romanya Destinasyon Tanıtımı ve B2B Etkinliği", İstanbul'da geniş bir katılımla organize edildi. TÜRSAB Genel Merkezi'ndeki buluşma, her iki ülkenin diplomatik ve sektörel üst düzey temsilcilerini ağırladı.
Etkinliğin açılış konuşmaları; TÜRSAB Başkan Başdanışmanı Yıldırım Taş, Romanya Başkonsolosu Valentin Raduț ve Türk Hava Yolları Ülke Yetkilisi Natalia Virciu tarafından yapıldı.
Organizasyona ayrıca Romanya Konsolosu Dragoș Luca, TÜRSAB Denetim Kurulu Üyesi Yüksel Türemez, Fatih Bölge Temsil Kurulu Başkanı Okan Cem Başusta, Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Tümay İmamoğlu ile Visit Timișoara Destinasyon Müdürü Laura Boldovici, Proje Müdürü Ludovic Satmari ve HORETIM Başkanı Corina Macri katılım sağladı.
Romanya'nın turizm potansiyeli ve thy uçuş ağı tanıtıldı
Program kapsamında gerçekleştirilen kapsamlı sunumlarda Romanya’nın öne çıkan turizm merkezleri, kültürel mirası, tarihi ve gastronomik değerleri katılımcılarla paylaşıldı.
Timișoara Ön Planda: Sunumlarda özellikle Timișoara destinasyonu büyük ilgi görürken; Bükreş, Cluj-Napoca ve Köstence şehirlerine ilişkin güncel turizm ürünleri, altyapı imkanları ve seyahat fırsatları detaylandırıldı.
THY Bağlantıları Güçlendiriyor: Türk Hava Yolları yetkilileri, Romanya’ya yönelik geniş uçuş ağını ve iki ülke arasındaki bağlantı kolaylıklarını aktararak seyahat acentalarına sundukları avantajları paylaştı.
Turizm profesyonelleri B2B görüşmelerde yeni anlaşmalara imza attı
Açılış konuşmaları ve destinasyon sunumlarının ardından, Türkiye ve Romanya’nın önde gelen turizm profesyonelleri arasında yeni iş birliklerinin kapısını aralayacak B2B (İşletmeden İşletmeye) görüşmelere geçildi.
Türk seyahat acentaları ve Romanyalı destinasyon temsilcileri, Romanya pazarına yönelik yeni iş fırsatlarını yüz yüze değerlendirme ve doğrudan iş bağlantıları kurma imkânı buldu. Yetkililer, bu organizasyonun önümüzdeki dönemde iki ülke arasındaki karşılıklı turist trafiğine büyük bir ivme kazandıracağını belirtti.









