Reklam
Reklam
Bugün

İç pazara ayrılan kontenjanlar dolmaya başladı

Kemer Turistik Otelciler Birliği(KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, ''Fiyatlar da oturdu. Talep de var. İç pazara ayrılan kontenjanlar yavaş yavaş dolmaya başladı. Hatta doldu bile diyebiliriz. Bu hareketlilik, yi bir sezon geçireceğimizin de habercisi'' dedi.

13 Haziran 2023 - 09:25
TAKİP ETTAKİP ET

Kurban Bayramı öncesi iki günün idari izin ilan edilmesiyle tatilin süresinin dokuz güne uzaması turizmcileri de hareketlendiriren, birçok tesis dolulukları ile dikkat çekiyor. Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya bayrama hazır olduklarını belirtirken, turizmciler olarak bayrama hazır olduklarını ve bu dönemde daha çok çalışacaklarını söyledi.

 

 İç pazara ayrılan kontenjanlar yavaş yavaş dolmaya başladı!

 

 Başkan Dinçer Sarıkaya turizm Yazarı Halil Öncü'ye şu değerlendirmelerde bulundu. Sarıkaya 9 günlük Bayram tatilinin sektöre büyük bir hareketlilik yaşatacağını söylerken “Geçtiğimiz Ramazan Bayramı tatili çok kısa sürmüştü. Kurban Bayramı’nda ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. Bayram tatilinin dokuz güne uzatılması herkes gibi çalışmayı özleyen turizmciler için de iyi olacak. tatil tamamen kamuya ve tatil için vakit ayırabileceklere ayrılmış olacak ama, bizde çalışmayı özledik dolayısı ile tempolu bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Personelimiz de bu aşamada özlemiş olduğu yoğun ortama kavuşmuş olacak. Bu arada fiyatlar da oturdu. Talep de var. İç pazara ayrılan kontenjanlar yavaş yavaş dolmaya başladı. Hatta doldu bile diyebiliriz. Bu hareketlilik, yi bir sezon geçireceğimizin de habercisi Zaten hazır olan sektörümüz, hizmet vermek için bekliyor. Bu arada avrupa pazarı da hareketlendi. Hareket olmayan pazarlar da artık hareketlenmeye başladı. Esk pazarlarımız da geri dönmeye başladı. Dolayısı ile iyi bir sezon geçireceğimizi tahmin ediyoruz”dedi.

 

 Tatil demek,bizim çalışma zamanımız demek!

 

Turizmcinin bayram ve diğer özel günlerde tatil yapamamasını ve bu dönemlerde tatili, çalışarak geçirmesini de değerlendiren Başkan Dinçer Sarıkaya “Tatil demek,bizim çalışma zamanımız demek. Para kazanacağımız dönem bu zaman.Turizmciler böyle tatilleri kendileri için değerlendiremez. Maalesef böyle zamanlarda turizmcin ailesi hep mağdur olmuştur. Ama zamanı iyi kullanan meslektaşlarımız, bunu kışın değerlendirmeyi, yada hafta sonu değerlendirmeyi tercih ediyorlar. Bu şekilde kapatıyoruz, ama bu turizmcinin kaderidir” diye konuştu.